Kuinka savustaa lihaa kirsikkapuun lastuilla

Oletko koskaan maistanut savustettua lihaa, joka on saanut makunsa kirsikkapuun lastuista? Jos et, niin olet jäänyt paitsi jotain todella herkullista. Kirsikkapuun lastut antavat lihalle makean ja hedelmäisen aromin, joka sopii erityisesti sianlihalle ja kanalle. Savustaminen on myös helppoa ja hauskaa, kun käytät oikeita välineitä ja tekniikoita.

Itse olen innokas grillimestari ja rakastan kokeilla erilaisia savustusmenetelmiä ja -makuja. Olen käyttänyt kirsikkapuun lastuja jo useamman kerran ja olen aina saanut kehuja ruoastani. Haluan jakaa kanssasi muutaman vinkin, kuinka voit savustaa lihaa kirsikkapuun lastuilla ja saada siitä mehevää ja maukasta.

Valitse sopiva liha

Kirsikkapuun lastut sopivat parhaiten vaalealle lihalle, kuten sianlihalle ja kanalle. Voit valita esimerkiksi porsaan kassleria, fileetä tai kyljyksiä tai kanan rintaa, koipia tai siipiä. Voit myös savustaa kalaa, kuten lohta tai kirjolohta, mutta silloin kannattaa käyttää vähemmän lastuja, jotta maku ei ole liian voimakas.

Mausta liha

Ennen savustamista kannattaa maustaa liha hyvin. Voit käyttää valmista grillimaustetta tai tehdä oman sekoituksen suolasta, pippurista, paprikasta, valkosipulista ja yrteistä. Hiero mausteet lihan pintaan ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli.

Liota lastuja

Jotta saat parhaan tuloksen savustamisessa, sinun pitää liottaa lastuja vedessä ennen käyttöä. Tämä estää lastuja palamasta grillissä ja tuottaa enemmän savua. Liota lastuja vedessä noin puoli tuntia ja valuta ylimääräinen vesi pois ennen grilliin laittamista.

Savusta liha

Nyt olet valmis savustamaan lihaa. Voit käyttää kaasugrilliä tai hiiligrilliä savustamiseen. Jos käytät kaasugrilliä, laita lastut alumiinifolioon ja tee siihen reikiä haarukalla. Laita foliopaketti grillin ritilän alle lämmönlähteen päälle. Jos käytät hiiligrilliä, laita lastut suoraan hiilloksen päälle.

Laita liha grilliin ja sulje kansi. Säädä lämpötila noin 150 asteeseen ja anna lihan savustua rauhassa. Savustusaika riippuu lihan koosta ja paksuudesta, mutta yleensä se on noin tunnin verran. Voit tarkistaa lihan kypsyyden paistomittarilla tai leikkaamalla pienen palan ja katsomalla väriä.

Nauti savustetusta lihasta

Kun liha on valmista, ota se pois grillistä ja anna sen levätä hetken aikaa ennen leikkaamista. Nauti savustettu liha salaatin, perunoiden tai leivän kanssa tai sellaisenaan. Huomaa, että lihassa on kaunis vaaleanpunainen väri savustamisen jäljiltä. Se ei tarkoita, että liha olisi raakaa, vaan että se on saanut savuaromia.

Toivottavasti nautit savustetusta lihasta yhtä paljon kuin minä. Kirsikkapuun lastut ovat todella loistava tapa antaa lihalle uutta makua ja tuoksua. Voit kokeilla myös muita puulajeja, kuten omenaa, hikkoria tai mesquiteä, ja löytää oman suosikkisi. Savustaminen on hauskaa ja helppoa, kunhan muistat muutaman perusasian. Hyvää ruokahalua!