Kuinka hyödyntää verhoja kodin sisustamisessa

`

Verhot ovat yksi helpoimmista ja edullisimmista tavoista muuttaa kodin ilmettä ja tunnelmaa. Verhoilla voi luoda kontrastia, pehmentää tilaa, lisätä väriä tai tuoda esiin persoonallisuutta. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siitä, kuinka voit hyödyntää verhoja kodin sisustamisessa.

Valitse verhot huoneen mukaan

Verhojen valintaan vaikuttaa se, mihin huoneeseen ne tulevat. Olohuoneessa verhot voivat olla näyttäviä ja runsaita, kun taas makuuhuoneessa kannattaa suosia pimennysverhoja, jotka estävät valon pääsyn sisään. Keittiössä ja kylpyhuoneessa verhot voivat olla lyhyempiä ja kevyempiä, jotta ne eivät likaannu tai kastu helposti.

Verhojen väri ja kuosi kannattaa valita huoneen muun sisustuksen mukaan. Voit joko luoda harmoniaa valitsemalla samansävyisiä verhoja kuin seinät tai huonekalut, tai luoda kontrastia valitsemalla erottuvan värin tai kuosin. Jos haluat tuoda huoneeseen eloa, voit valita verhot, joissa on esimerkiksi kukkia, raitoja, pilkkuja tai eläinkuvioita.

Somista verhoilla

Verhot eivät ole pelkästään ikkunoiden peittämistä varten, vaan niillä voi myös somistaa tilaa monella tavalla. Verhoilla voi esimerkiksi:

  • Luoda tilanjakajia. Voit ripustaa verhon esimerkiksi sängyn yläpuolelle luomaan makuualkovi, tai erottamaan työpisteen muusta tilasta.
  • Lisätä lämpöä ja tunnelmaa. Voit kietoa verhon esimerkiksi sohvan selkänojan ympärille, tai ripustaa sen seinälle taulun sijaan.
  • Peittää epäsiistejä kohtia. Voit käyttää verhoa esimerkiksi piilottamaan avohyllyn sisällön, tai peittämään vanhan kaapin oven.

Tee itse verhot

Jos et löydä kaupasta sopivia verhoja, voit myös tehdä ne itse. Näin voit valita juuri sellaisen kankaan, värin ja kuosin kuin haluat, ja sovittaa verhot täydellisesti ikkunaasi. Tarvitset vain kangasta, ompelukoneen ja ripustusmekanismin, kuten tankoja, renkaita tai nipsuja.

Tee itse -verhot ovat myös ekologinen vaihtoehto, sillä voit käyttää kierrätettyjä materiaaleja, kuten vanhoja lakanoita, pöytäliinoja tai vaatteita. Voit myös tuunata vanhat verhot uusiksi leikkaamalla, ompelemalla tai maalaamalla niitä.

Suosituksia JYSKistä

JYSKistä löydät laajan valikoiman erilaisia verhoja jokaiseen huoneeseen ja tyyliin. Tässä muutama suosituksemme:

  • Pimennysverho LUNA 140×245 harmaa. Tämä pimennysverho sopii erityisesti makuuhuoneeseen, sillä se estää valon pääsyn sisään ja luo rauhallisen tunnelman. Verho on yksivärinen ja hillitty, joten se sopii monenlaiseen sisustukseen.
  • Verho KARLA 140×245 valk/musta. Tämä verho on kevyt ja ilmava, ja siinä on moderni mustavalkoinen kuosi. Verho sopii hyvin olohuoneeseen, keittiöön tai työhuoneeseen, sillä se päästää valoa läpi ja luo raikkaan ilmeen.
  • Verho LIV 140×245 roosa. Tämä verho on pehmeä ja romanttinen, ja siinä on kaunis roosan sävy. Verho sopii hyvin lastenhuoneeseen, makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen, sillä se luo lämpimän ja kodikkaan tunnelman.

Kuvien lähde: JYSK.fi

”`